Мъжете с калашници, които вчера шокираха жителите на Асеновград, снимали аматьорски клип. Това заявиха част от участниците пред Нова телевизия. Стряскащото видео бе публикувано в социалната мрежа Фейсбук от потребител, заснел как двама мъже, държащи по един автомат "Калашников", обикалят с джипове из Асеновград.

Младежи с автомати се провесиха от лъскави джипове в центъра на Асеновград ВИДЕОВ полицията заваляха сигнали, подадени от притеснени очевидци

Кадрите показват, че всеки един от мъжете е седнал на рамката на отворен заден прозорец на бял джип "Мерцедес" и държи автоматичното оръжие. "Малка група хора от Асеновград са се почуствали застрашени. Това е от студентски проект, който заснема аматьорски клип с няколко провокативни сцени", заяви един от участници.

Той допълни, че вчера виждали "масово усмихнати лица от хората в колите, които подминавали". Още в четвъртък пловдивската съобщи, че участниците са установени, а оръжията били пластмасови играчки. Участниците в клипа допълниха, че оръжията са конфискувани от полицията. Двамата шофьори на автомобилите, както и мъжете, които държали оръжията са задържани. Ще бъде образувано досъдебно производство.

Прокуратурата наблюдава случая с двамата младежи, размахвали автомати в АсеновградОбразувано е досъдебно производство

 

Две от задържаните момчетата са студенти в НАТФИЗ и са били оператор и сценарист на клипа. "Понеже сме аматьори не бяхме информирани от какви разрешения се нуждаем. Поради това искаме да се извиним", допълни още момчето.

"Бутафорните оръжия не са насочвани към граждани, но това е притеснило хората с основание", директорът на ОД на МВР-Пловдив, Атанас Илков.