Ситуацията снощи бе изключително критична. Изобщо не можех да повярвам, че градът може да осъмне отводнен, така че хората да могат да отидат на работа. Бяхме много притеснени, защото имаше 12 много критични точки в града. Една от тях беше на управлението на Националната железопътна компания. Може би половин метър ни делеше от това водата да залее всички елтабла и да бъде прекъснато елзахранването по цялата линия, но колегите се справиха отлично.

Това обаче не ни успокоява, защото се очакват нови валежи и всички са мобилизирани. Все пак тук е създадена много добра организация. Ст. комисар Илков и гл. комисар Николай Николов цяла нощ са били на терен. Продължаваме да сме бдителни и готови за реакция, предвид метерологичната прогноза.  Остава да се възстанови управлението на бариерите по протежение на ЖП линията, където с полицейски екипи работим на ръчен режим.

Искам да благодаря на кметовете на райони, на областния управител, на всички пожарникари, полицаи и доброволци, които работиха цяла нощ" заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който присъства на заседанието на Кризисния щаб в ОД на МВР- Пловдив, което приключи преди минути. 

Директорът на полицията също благодари на общинската администрация и заяви, че са в готовност да продължат да работят съвместно при нови валежи.  "Всички бяха герои през нощта. Всички работиха цяла нощ и никой не си тръгна преди да се справим с проблемите след пороя" заяви ст. комисар Илков.  

След Пловдив, министър Маринов заяви, че потегля към Казанлък и Велико Търново, където нивото на река Янтра също е критично.