Безмълвен и с наведена глава  д-р Иван Димитров влезе в залата на пловдивския Окръжен съд. Лекарят,  обвинен в убийство при превишаване на пределите на неизбежна отбрана и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси, година след трагедията за първи път застана пред съда на разпоредителното заседание.  Майката и бащата на Джевизов очакваха още днес да се даде ход на делото. Това обаче не се случи, тъй като жената, с която Плъха е живял, не се появи.

Наложи се магистратите да прекратят заседанието и да го насрочат за нова дата. Това възмути роднините на Георги. Според тях делото ще се проточи с месеци, тъй като никой не знае къде е снаха им. Ще се отнася до децата на Плъха, те се отглеждат от родителите му.

Златка и Димитър се конституираха като частни обвинители и граждански ищци. То поискаха обезщетение в размер на 300 хиляди лева общо за двамата.

Отложиха делото за убийството на Жоро Плъха, жена му не се появи в съдаМайката и бащата на Джевизов поискаха 300 000 лева обещтение

„Той ми взе душата. Синът ми взе, три деца сираци остави. Жена му е няма, сега не е при мен. Не знаем къде е, дори за децата не се интересува”, заяви Златка след заседанието.

Междувременно стана ясно, че по време на убийството Плъха е бил под влиянието на наркотични вещества.

„Преди да влезе да краде от дома на доктора, жената на Джевизов е намерила дрога, с която той се е надрусал”, заяви прокурорът по делото – Георги Пенев.

Близките на Плъха се представляваха от адвокат Красимир Елдъров.

„Ще се съобразим с искането на прокуратурата, относно наказанието. Като частен иск сме претендирали за 150 хиляди лева за всеки наследник”, заяви Елдъров.

На 13 май делото отново ще бъде рестартирано. До тогава жената на Плъха трябва да бъде открита и да й бъде връчена призовката.

Както TrafficNews.bg съобщи преди месец, Надежда се намира извън пределите на страната. По думите на брата на Плъха, същата е в Белгия и проституира.

Братът на Жоро Плъха: Искаме затвор, няма да оставим на доктора да му се разминеДжевизов обвинява жената на д-р Димитров в лъжесвидетелство

Какво разказаха още пред нашия екип близките, прокурорът и защитата, може да видите във ВИДЕОТО: