Неправомерното изхвърляне на отпадъците продължава да бъде един от наболелите проблеми в Пловдив. Поредният случай е от Арман махала, където очевидно за живеещите там използването на контейнери или места за събиране на смет е абсолютно непонятно. И въпреки усилията на почистващите фирми и тежката техника, която се използва, жителите в района не спазват наредбите за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив.

В почти нерегламентирано сметище се е превърнал районът около блоковете на улица "Хан Телериг". Мястото е в съседство с квартал Арман махала, в която живеят роми. От ОП "Чистота" заявиха за TrafficNews.bg, че по улицата са разположени достатъчно на брой контейнери за смет. Всекидневно през жилищния район преминава и тежка сметоизвозваща техниха. "Ежедневно има изхвърляне на отпадъци - и от самия блок, и от живущите наоколо, образуват нерегламентирани сметища", разказа Николай Георгиев, който е отговорник-поддръжка на чистотата в район "Северен".

Челният товарач със самосвал и жените от ОП "Чистота" очевидно не успяват да смогнат с почивстването на района. След като почистващите екипи минат в района за броени часове купищата с отпадъци и торбичките изхвърлени от балконите отново се появяват. За това и този пловдивски квартал е рекордьор по най-много съставени фишове и актове за нарушения на Наредбата за опазване на околната среда на територията на общината.

Още за този наболял проблем, вижте във видеоматериала на Авел Бялков: