„Кучетата си лаят, керванът си върви”, така жители на село Белащица озаглавиха сигнала си до TrafficNews.bg за несгодите им около комплекс „Алхимиста”. Докато скандалът за междусъседската война между д-р Невен Енчев и съседите му постоянно придобива нови измерения, здравният мениджър не изглежда притеснен.

Строителството край „Алхимиста” се е трансформирало от укрепване на изкоп в новото-старо намерение за производство на цех за био сладка, конфитюри и масла. То вече напредва и е почти на кота нула.  Хората обаче продължават да смятат, че това ще бъде нова резиденция, която ще има хотелски комплекс. 

Очаква се скоро да има нова сесия на Общинския съвет, на която да бъдат обсъдени проблемите в селото, след като предишната бе определена от опозицията като провал.

Припомняме, че д-р Невен Енчев е входирал в деловодството на Община „Родопи” поредната промяна на инвестиционните си намерения. След неуспешния опит да вдигне хотелски комплекс, а след това и сапунена фабрика, с прилежащ хотел към нея, д-р Енчев се е върнал към първоначалния проект –  цех за био сладка, конфитюри и масла.

Интересна подробност е, че за въпросния цех за сладка не е необходимо да се издава строително разрешение, тъй като има всички документи за изграждането му.

За да тушира напрежението д-р Енчев е изпратил уведомление на Община „Родопи”, че е намалил доброволно работното си време от 07.00 часа до 01.00 часа.

По време на сесията кметът в кратко резюме разви теорията, че общинската администрация и той, търсят единствено правдата и няма специално отношение към никого. Проверките към съседите на д-р Енчев били след негова жалба в РДНСК, която задължава кмета да направи проверка. За 2 години имало само една жалба за шум от страна съседите. От администрацията обаче не можели да замерят шум и те сигнализирали на РЗИ.

Подробности около казуса с конфликта на интереси в Община „Родопи” и гл. архитект Атанас Недевски.

Още по темата:

Фекални реки заляха Белащица, край резиденцията на д-р Енчев замириса ТУК

Още за скандалите с боклука ТУК

Сблъсъкът за строителството на новата резиденция на д-р Енчев ТУК

Първите стъпки на д-р Енчев във фермерството ТУК