"Първо стреля по сестра ми, после гръмна по баща ми и накрая рани едното куче". Това е разказал 13 -годишният Иван В. пред свой приятел. Тийнейджърът и 15- годишната му сестра едва не станаха жертва на бившия военен, който днес сутринта гърмя с пистолет "Макаров" по децата, техните кучета и рани баща им Веселин. Момчето не може да си обясни причината за агресията на стрелеца. Той смята, че по никакъв начин не е провокиран. 

Екшънът се разигра тази сутрин в Тракия.44- годишният Веселин излязъл да защити децата си, след като 56-годишният Димитър извадил пистолет и започнал да стреля по тях. По думите на очевидци скандалът е тръгнал заради котка, която кучетата подгонили. Тогава мъжът се приближил по децата и им се разкрещял, след което извадил пистолета и започнал да стреля и по кучетата, и по децата. За щастие, той не е успял да уцели тийнейджърите. Тогава майката и бащата на двете деца хукнали да им помагат. Военният изстрелял цял пълнител по семейството и ранил бащата в коляното и едно от кучетата, твърдят свидетели.

Днес Веселин бе  опериран в УМБАЛ „Св. Георги“, съобщиха от лечебното заведение за TrafficNews.bg. Той е бил прострелян в крака, като най-сериозно е засегната подбедрицата. 

56-годишният военен бе задържан на момента от полицията, която започна разследване по случая. На местопрестъплението днес преди обед бе и директорът на Областната дирекция ст. комисар Христо Разсолков. Димитър е задържан за 24 часа, но е възможно с прокурорско постановление мярката му да бъде удължена на 72 часа. Той е стрелял със законно притежавано оръжие.  В момента психолози на МВР работят с двете деца, по които свидетели твърдят, че също се е стреляло. Те са на 13 и 15 години – брат и сестра, съобщиха от полицията.

Прокуратурата е повдигнала обвинение за опит за убийство на стрелеца. 

В квартала съседите разказват, че Веселин и децата са изключително възпитано и кротко семейство. Двата питбула, които те отглеждали, винаги били на каишка и самите кучета никога не са проявявали агресия към хора или други животни. За Димитър те нямат изградено мнение, тъй като пенсионерът се преместил отскоро, след като си купил жилище в района. 

Какво разказаха хора от района, чули стрелбата - ВИЖТЕ във ВИДЕОТО на ТРАФИК ТВ: