Маникюрът винаги е била онази част от женската визия, която почти никога не остава незабележима. Добре оформените и поддържани нокти създавам добро впечатление и показват, че жената държи на външния си вид. 

Той е и един от начините дамите да изразят своята индивидуалност, емоции и настроение. Както всяко друго нещо и при маникюра тенденциите всяка година се менят, а цветовете и техниките се сменят според сезона. 

Това е и причината повечето от нас да държат да се доверят на кадърен и надежден маникюрист, който наистина разбира от работата си, обича я и я върши на професионално ниво. 

Днес ще се срещнем с талантливата Виктория Калинчева, която не само, че обича това, което прави, а и клиентите и я обичат, заради изкуството, което създава върху ноктите им. Тя е на 28 години и е родена и израстнала в града на седемте тепета - Пловдив.

Средното си образование завършва в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с профил "Изобразително изкуство и реклама". Оттам се насочва към Европейския колеж, където се дипломира със специалност "Мениджмънт на туризма".

Сред известните личности, които се доверяват на идеите и професионализма и е певицата на народа Ивана, която е неин редовен клиент, а срещите им изпълват студиото за красота с позитивизъм. 

Виктория Калинчева обича модата и смята, че красивият маникюр е цяло изкуство. Тя работи усилено, сбъдва мечтите си и е жадна за още и още. Анимационни герои, пейзажи и изящни 3D декорации са само част от творенията, които тя създава върху ноктите на клиентките си. 

В следващото интервю за Trafficnews, 28-годишната пловдивчанка разкрива какво е да бъдеш маникюрист, както и какво ще е модерно тази есен в маникюра:

- Как реши да станеш професионална маникюристка и от кога работиш в този бранш? С какво си се занимавала преди това?

- Преди да започна да се занимавам с маникюр ходих при една много добра професионалистка, която за тогавашните години работеше много добре. Благодарение на нея, може би, се запалих и реших, че искам да се занимавам с тази дейност. Така на шега и на майтап ще станат 5 години откакто минах първото си обучение.

- Освен че си маникюристка, ти откри и академията за Пловдив на Black Bottle! Разкажи ни повече за идеята и събитието?

- Много съм щастлива, че една моя мечта се сбъдна - да стана обучител на марката Black Bottle. Това е марка, която притежава огромно изобилие от материали, четки и разнообразни цветове, предназначени за професионалисти. Идеята на академията е да научим всички желаещи, които искат да бъдат бъдещи маникюристи, да излязат със сигурни знания за материали, техники и дизайни!

- Твоя клиентка е известната певица Ивана, как тя избра да ти се довери и какъв е любимият й маникюр? 

- Срещата ми с Ивана беше съвсем случайна. Тя е страхотен човек, много мила и сърдечна. Винаги правим нещо, което е модерно и същевременно екстравагантно. Нещо нетипично в стил Ивана!

- Какви са първите ти спомени от детството, свързани с лакове за нокти?

- Едни от първите ми спомени и опити, които ми изникват в главата ми, е как си рисувах ноктите с клечка за зъби. Всъщност, получаваха се интересни неща и ми беше изключително забавно, докато майсторях върху ноктите си. 

- От момичетата ли си, които обичат да се гримират и прекарват часове пред огледалото?

- Определено не съм от тези жени... сутрин прекарвам не повече от 15 минути пред огледалото, гримирам се и изчезвам по най-бързия начин.

- Какви ще бъдат топ тенденциите при цветовете в маникюра за есен/зима?

- Не мога да кажа, че има цвят, който ще е най модерен. Дамите предимно се съобразяват със сезона и времето. Сега наближава празничния месец декември и както всяка година червено ще е хит. 

- А коя ще бъде най-актуалната форма и има ли нови техники и декорации, които ще навлязат този сезон?

- Формата, която най много се предпочита е бадем. Омбрето ще продължи да е така актуално. Модерни ще бъдат и металните цветни пигменти. Относно дизайните, има голямо разнообразие и всеки може да си направи каквото душата му иска. Камъните си остават класика и винаги всички искат по нещо блестящо. 

- Каква е любимата ти цветова гама, в която обичаш да твориш?

- Аз обичам ярките цветове, които се забелязват отдалеч!

- Според теб най-подходящият маникюр за парти вечер е?

- Зависи според сезона и настроението ми! Един път може да е класическият френски маникюр, а друг път нещо запленяващо червено. 

- Какво е било най-странното желание за маникюр, което си получавала?

- Най странното желание, което съм получавала, е от една клиентка, която искаше коледни елени през юли месец. Естествено, аз изпълнявам всички желания!

- Мотото ти е...?

- Аз мога! Аз искам! Аз побеждавам!