35-годишният Стоян Деянов, който пострада при мелето между фенове на Ботев и Локомотив в Кършияка, вече си е удома. Младият мъж е изписан от лечебното заведение, научи TrafficNews.bg

Стоян ще продължи възстановяването си вкъщи, тъй като само за седмица състоянието му значително се е подобрило и медиците са сметнали, че той може да се прибере при семейството си. Деянов ще продължи да приема медикаменти, тъй като травмата не е изчезнала. Припомняме ви, че фенът на Локо бе с тежка фрактура на черепа и вътрешен кръвоизлив. Няколко дни той бе и в кома.

Деянов е един от тримата ранени при боя. По първоначални данни бултраси на Ботев са причакали на кръстовището на бул. "Дунав"  и "Васил Левски". Феновете на Локомотив са се прибирали от мача със Славия. Те са пътували с микробус "Мерцедес" и са спрели да слязат някои от пътниците. Точно в този момент обаче попаднали на засадата. 

В прокуратурата е образувано досъдебно производство да причиняване на телесна повреда. На този етап то е срещу неизвестен извършител. В районните управления на Пловдив бяха привикани над 50 души, предимно фенове на Ботев. За 24 часа бяха задържани шестима бултраси. Петимата са от Пловдив, а един от тях е от Асеновград. Някои от тях имат регистрации в полицията за футболно хулиганство. 

Двама от задържаните са военнослужещи. Това е причината с казуса да се заеме Военна прокуратура. На разпит са били викани пострадалите фенове на Локомотив. Те вече имат и адвокат.