Третото издание на Hills of Rock 2019 ще се проведе от 28 до 30 юни включително в Пловдив. Това обявиха организаторите от Sofia Music Enterprises  заедно с анонса за първата банда Whitesnake, която ще гостува под тепетата догодина. 

Предходните две издания се проведоха в периода от 30 юни-1 юли и 21-23 юли. За Hills of Rock 2019 в официалната книжка с акцентите в програмата на Пловдив-Европейска столица на културата 2019 бе публикувана информация, че събитието ще се случи в периода от 19-21 юли на Гребната база, пише PlovdivTime.bg

Няма и два месеца по-късно след оповестяването на основните пилони в културната инициатива догодина, става ясно, че форумът ще е в края на юни. Нещо повече – първоначално билетите, които се продаваха на тъмно, без да е ясно кои групи ще гостуват, също бяха с дата 19-21 юли. 

Феновете веднага започнаха да залагат каква е причината за промяната. И откриха, че може да се крие в евентуалното гостуване на Metallica под тепетата. Хитовата група има изключително натоварен график на мащабното си турне догодина с фиксирани дати, ясни от доста време. Единствените дупки са от 14 май до 8 юни, от 21 юни до 6 юли и след това от 22 юли до 14 август. Последният фиксиран концерт от графика на групата е на 25 август. 

Така надеждите, че под тепетата може да се случи римейк на прословутия огромен концерт на Metallica на стадион „Пловдив” през 1999 г., остават живи. 

Под официалното съобщение за гостуването на Whitesnake веднага заваляха мнения от ентусиазирани и разочаровани фенове на твърдия саунд. Залаганията, които ще са хардлайнерите в другите два фестивални дни, продължават. 

Освен Metallica най-често се спрягат имената на Disturbed, Slipknot, Five Finger Death Punch, Black Veil Brides, Trivium,  Bullet For My Valentine, Slayer, Arch Enemy, Kiss, Rammstein. Поради факта, че Whitesnake участват в различните европейски фестивали и я Def Lepрard, и това име се спряга сред евентуалните хедлайнери. 

Ето какво показва справка в сайтовете на най-желаните от феновете групи, които вече са анонсирали турнетата си:

Disturbed – турнето им вече има обявени няколко дати, последният ясен концерт е на 22 юни в Белгия. 

Slipknot – точно в периода на фестивала в Пловдив те ще гостуват в Мадрид от 28 до 30 юни.

Five Finger Death Punch – групата е анонсирала само американското си турне до края на тази година, но се очаква да пропуснат Европа, защото готвят нов албум.

Kiss – имат два концерта в Норвегия на 27 и 28 юни, а следващият е чак на 2 юли в Милано. 

Arch Enemy – имат ясна дата за концерт в Германия на 7 юни и следващата анонсирана дата е 12 юли. 

Trivium – групата има концерт в Болоня на 27 юни и след това до 7 юли няма обявени дати.

Bullet For My Valentine – няма обявени дати за юни, а първият им анонсиран летен концерт е на 8 август в Германия. 

Slayer – последната официално обявена дата от мащабното турне е на 21 юни в Белгия. 

Def  Lepрard – имат концерти на 27 и 29 юни в Норвегия. Следващата дата е 2 юли. 

John Bon Jovi – имат европейско турне, а в края на юни е обявена датата 23-и с концерт в Англия. 

Rammstein – имат концерт на 28 юни в Париж, а следващата анонсирана дата е на 2 юли в Германия .