За трети път колата на пловдивчанина Иван Карагьозов изгоря на паркинга пред блока му в Кючук Париж. Както TrafficNews.bg съобщи по-рано, огънят е лумнал около 2.30 часа тази нощ на улица "Георги Кирков”. На място са изпратени екипи на пожарната и Първо районно.

Установено е, че напълно е изпепелен лек автомобил "Опел" на 63-годишния Иван Карагьозов, частично засегнати от огъня са паркирани в съседство "КИА" и друг "Опел". 

„Чу се силен гръм и пръсване на прозорци. Видяхме ярка светлина, а когато се показахме на прозореца  имаше пламъците. Беше около 3 часа. За минути дойде пожарната”, разказаха жители на блока пред наш репортер.

Оказва се, че пламъците са тръгнали от автомобила на Карагьозов. Според хората палежът е умишлен, но изключват той да е заради работата на прекия потърпевш. Въпреки че е пенсионер, Иван работи в пункт за технически прегледи в Пловдив.

Наш репортер успя да разговаря със сина на Карагьозов. Младият мъж призна, че това е трета кола, която в рамките на една година е опожарена. Всички те паркирани на едно и също място пред блока.

„Не можем да си обясним каква е причината. За нас е един и същи човек, но не знаем кой е. И при предишните два случая, не ни е ясна причината за пожара. Пуснали сме жалба срещу неизвестен извършител. Баща ми дава показания в Първо районно”, сподели Карагьозов – младши.

Съседите на потърпевшото семейство също споделиха, че това е трети пожар на коли на паркинга.

„През март пламна първата им кола - БМВ, а през август втората, която беше ситроен. Тази нощ е третата. За нас е умишлено -  вендета”, коментира съседка.

И по трите опожарени коли тази нощ щетите са сериозни. Напълно обгорели са двата опела. Киа-та също е засегната. Собствениците на другите два автомобила не бяха на местопроизшествието. Сутринта подробни обяснения са дали пред разследващите.

Както днес, така и преди четири месеца, колата на Каргьозов е била позиционирана пред блока. През август пострадаха още две коли – нисан и опел.

Тогава хората споделиха, че най-вероятно действията са на някой луд, но след днешния инцидент, те смятат, че това е умишлен палеж, точно срещу Карагьозов.

Три автомобила горяха в Кючука тази нощИнцидентът е станал на улица “Георги Кирков“

Вендета или маниак? За втори път коли горят на един и същи паркинг в Кючука СНИМКАСлед като преди месец изгоря БМВ, тази сутрин пловдивчанин намери ситроена си унищожен