Изгорелият Драматичен театър на Пловдив днес отново се превръща в дом на актьорите. Близо три години трупата скиташе немила-недрага между Драмата и Дома на културата. Според протокола първи днес трябваше да се насладят на обновената обстановка и новите системи премиерът, няколко министри, местните управници и хората, работили по ремонта.

„Пловдивчани – това са другите хора, на които трябва да благодаря за съпричастното отношение! На тези, които помогнаха със средства - кой колкото може. На обикновените хора, които също дадоха трогателно малко, но много истински! И тогава повярвах, че това може да се случи - те внасяха толкова, колкото можеха да отделят.” Това заяви в интервю за TrafficNews.bg директорът на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов” в Пловдив Кръсю Кръстев.

Ето защо екипът ни разхожда пръв читателите си в чисто новата зрителна зала на пловдивския театър (разгледайте великолепието й в галерията по-долу и видеото).

След ремонта Пловдивският театър вече разполага с изцяло нови системи, които са последна дума на техниката в бранша. Става дума за озвучаването, осветлението и климатизацията на залата. Всички те са дигитализирани и се управляват от център с джойстик, разказа директорът Кръстев.

За комфорта на публиката има нови удобни седалки. Допълнително великолепие на Храма на Мелпомена придават кристални позлатени полилеи дори във фоайето. Стотици листове златен варак са използвани за подновяването на ажурните елементи по декорацията в Зрителната зала.

ВИП ложите вече не са до стаичките на осветителите, а са рзположени на точното място. Централният полилей в голямата зала блести изключително ярко и заради допълнителното обрамчване с осветителен мост. Вече има и асансьор за сценичните работници и малка глезотийка за актьорите - прилична баня.

„Къща, в която няма нещо за правене, не е жива”, казват умните стари евреи. Тук домакинът добави, че предстои дообзавеждане и декориране на коридори и фоайета. Драмата ще отправи и покана към пловдивските майстори на четката за изографисване на новите бели стени.

Още по темата:

Изгорелият театър на Пловдив става най-модерният в държавата

Как Камен Донев стана подарък за възродилите изгорялата сцена на Драмата в Пловдив

Шефът на Драмата: Ремонтът стана по най-добрия нашенски метод – не всеки помагаше, но поне никой не пречеше

Бойко идва щастлив в Пловдив! Откриването на театъра не съвпада с мачове от Евро 2016

TrafficNews.bg