Ремонтираната сцена и зрителна зала на Драматичния театър в Пловдив ще бъде официално открита утре – 23 юни. Това уведоми министър-председателят Бойко Борисов колегите си от Министерски съвет на днешното заседание.

Междувременно от театъра под тепетата промениха часа за церемонията и го изместиха с 30 минути напред.

„Откриването е от 18,30 часа, входът е с покани. Пръв на сцената на Драмата ще излезе актьорът Камен Донев, който ще поднесе моноспектакъла си „Възгледите на един учител за народната просвета” като подарък за всички, които са участвали във възстановянето на театъра след пожара,” заяви за TrafficNews.bg  директорът на театъра Кръстю Кръстев.

Припомняме, че за ремонта Кабинетът Борисов 2 отпусна 4.2 милиона лева. Те са вложени и в модерни озвучителна, осветителна и пожароизвестяваща системи.

Очаква се за откриването утре вечер, освен Борисов, да присъстват още министърът на културата Вежди Рашидов и финансовият Владислав Горанов.

Премиерът се пошегува пред МС, че датата на откриването е била избрана от министъра на културата Вежди Рашидов така, че да не съвпада с мачовете от Европейското по футбол. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg