Зад голяма маса с плюшена червена покривка на сцена седят министър, валия, кмет и директор – така може да започнат доста сценарии, но тази пиеса вече е играна. И то преди два месеца на Камерна сцена на Драматичен театър „Николай О. Масалитинов” в Пловдив. Тогава главните действащи лица обявиха добрата новина, че краят на ремонта се вижда и наесен под тепетата публиката влиза в най-модерния театър у нас.

Пазителите на храма на Мелпомена в Пловдив броят дните до откриването на възродената от пепелта Голяма сцена, а феновете с нетърпение очакват да видят на 10 септември въвеждащото заглавие „Вълци” по Трънски разкази. Именно него обявиха преди десетина дни от екипа на театъра.

Обаче в понеделник в Пловдив пристигна финансовият министър Владислав Горанов, когото наш репортер запита „дали правителството ще отпусне средства за стадион Пловдив, както отпусна за други градове”, и изведнъж  човекът, дал парите за ремонта, каза, че кани всички пловдивчани на 23 юни на откриване на сцената феникс с постановка на Камен Донев.

Каква по-голяма радост от това с представлението „За всеобщата просвета“ на Камен Донев на Драматичния театър официално да бъде открита реновираната и модернизирана Голяма сцена?!

Попитахме директора на театъра как стана така, че всенародният любимец Камен Донев измести „Вълци”.

„Просто това е стечение на обстоятелствата. Всъщност ние ще направим друго официално откриване. То ще съвпада с 20-тото издание на „Сцена на кръстопът” тази година на 10 септември. А моноспектакълът на Камен не е в продажба. На него ще се влиза само с покани. Той е специален подарък за всички хора, които работиха по възстановянето на театъра след пожара, и мисля, че залата няма да ги побере, а те заслужават!”, коментира Кръстю Кръстев пред TrafficNews.bg.

За всички почитатели на театралното изкуство предстои следващият сезон. Той ще бъде Сезонът на откриването на обновената сцена на Драматичния театър на Пловдив, заяви още шефът на пловдивския театър.

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg