Пловдивчани, живеещи в района на взривения банкомат в Тракия, са се събудили от силен гръм тази нощ. Взривът в отекнал в междублоковото пространство и освен ударна звукова вълна и тътен се е усетило тресене.

Свидетелка от съседен блок разказва, че рано сутринта секунди след инцидента редица нейни съседи са излезли по терасите си, за да проверят какво се случва, но пък пространството долу било празно. 

Взривиха банкомат в Тракия! Полицията е блокирала района СНИМКИЧерна кола е напуснала мястото секунди преди да дойде полиция

"Адският звук от взрива ни събуди към 4.30 и веднага отидохме до прозореца, за да видим какво се случва. Не забелязахме хора или коли до идването на полицията. Тя се появи 3-4 минути след силния гърмеж"", разказа за TrafficNews.bg жена от съседния 140 блок.

Тя и съседите й се изплашили много и въпреки че банкоматът се намира точно в съседство не разбрали, че той е обект на нападение. Разбрахме какво се случва, едва когато на мястото се появиха служителите на реда, допълни жената. Тя обясни, че за радост няма поражения върху прозорците на военния блок и кооператорите там са останали само със силната уплаха

Припомняме, че взривът на банкомат на ДСК до пазара в Тракия е станал към 4:30 тази нощ. Вече пети час текат огледи на местопроизшествието. Експерти по взривни вещества са на мястото. 

Към момента е констатирано, че няма странични щети - пострадали коли и сергии. Вратите и облицовката на клона на ДСК обаче са напълно потрошени. 

Няма данни да има задържани за взрива. Изземат се всички видеозаписи от камери в района. Към момента предстои да стане ясно каква сума е имало в касетите на банкомата, за да се установи колко пари са откраднати.