Ресторант "Мистрал" в Тракия ще трябва да заплати глоба от 5000 лева, заради това, че заведението е функционирало след полунощ без надлежно разрешително за удължено работно време. 

След близо година съдебна сага бе потвърдено наказателното постановление, по силата на което собствениците ще трябва да изплатят финансовата санкция. 

Проблемът настъпва, когато при извършена проверка в 00:36 часа на 29.07.2017 г. в присъствието на управителя на ресторанта било установено, че заведението не било приключило работа, като на 4 от масите имало клиенти, общо около 10 човека. На масите имало сервирана храна и напитки. 

Междувременно било установено, че дружеството, стопанисващо обекта, няма разрешение за работа след 24:00, валидно към датата на проверката. Припомняме, че такова се издава от Кмета на района, в случая на район Тракия. Така проверката е завършила с акт за установяване на нарушението, въз основа на който е издадено наказателното постановление, с което се налага глобата. 

При оспорването му пред Районен съд обаче, магистратите отменят санкцията, тъй като името на служителя, съставил акта не фигурирало в списъка с упълномощените лица на Пловдивския общински инспекторат. Така глобата паднала, ала Община Пловдив обжалвала решението пред Административен съд като незаконосъобразно. 

Очаква се, че всъщност още през 2015 със заповед името на актосъставителя е добавено към длъжностните лица с такива правомощия. Заради това и на база данните, че заведението знае реда за изкарване на документи за удължено работно време, тъй като има такъв с изтекъл срок, решението на Районния съд е отменено, а глобата потвърдена.