„Писна ни някой друг да ни казва, какво ще се случва с летище Пловдив.  Искаме да вземем нещата в наши ръце”, заяви по повод изненадващото решение Община Пловдив да поиска от Министерството на транспорта собствеността на аеропорта.

Градоначалникът обясни, че летището съществува вече 9 години благодарение на Общината и Фонда за развитие, като всяка година се заделят пари за издръжката му.

Тотев обясни, че има нещо, което не е както трябва с нещата около процедурите по концесиите, тъй като втора такава пропада.

„Ето, китайците дойдоха, пихме бира, видяхме ги, а нищо не стана”, каза Тотев. Той призна, че не е водил разговори с Министерството и все още няма информация какво се случва с процедурата.

„Приемете го това решение, като пожелателно. Ние не знаем дали Министерството на транспортът ще ни даде летището, но това е ясен сигнал, че нещо трябва да се направи. Дори ако трябва да побързат и да подпишат договор за концесията с втория участник”.

Ако се стигне до ситуация, в която Община Пловдив си вземе летището, кметът не изключи вероятността самата Община да проведе процедура по концесия.

„Представям си летище Пловдив работещо, с много полети от и за Европа”, каза още Тотев.

Предстои решението да бъде гласувано на Общински съвет.

Очаквайте подробности!