Здрави глоби ще налагат общинска охрана и полиция от 1 август. Общинският съвет ще гласува увеличение на санкциите срещу наглите водачи, като глобите ще достигат до 200 лева. Очаква се промяната в наредбата да бъде гласувана на следващата сесия на местния парламент.  В нея е записано, че при паркиране на пътно превозно средство в паркове, градини, детски площадки, площи предназначени само за пешеходци, и на тротоари в Пловдив, извън разрешените за това места извършителят се наказва с глоба от 50 до 200 лв.

Глобата, която ще се налага на шофьори спрели върху инвалидни места е само една и тя е в размер на 200 лева.

Промяна има и в премахването на скоби на водачи, които не са си платили престоя в Синя зона. Доскоро шофьорите след третия час биваха махани с паяци. След дело на гражданско сдружение срещу Община Пловдив, тази част от наредбата бе премахната като незаконосъобразна. Поради това градските власти са решили, че ако кола стои повече от три часа заскобена, тя се освобождава срещу такса от 50 лева.

В същата наредба е записано и разширяването на Синя Зона. Припомняме, че булевард „България” и още 10 улици ще влязат в зоната за платено паркиране от есента.

Повече прочетете ТУК