Трудова злополука е станала вчера на новострояща се сграда в индустриалната зона на ЖР "Тракия", научи TrafficNews.bg. Скелето на строежа на нов цех за механична обработка, се е срутило. Заедно с него са паднали и работниците, които са били върху него. 

Двама мъже са откарани в "УМБАЛ Свети Георги", те са хоспиталицирани тъй като имат счупени крайници и комоцио. Цехът е собственост на фирма "Лаки 131", която се занимава с леене на цветни метали, а фирмата изпълнител а "Инфинити Енерджи". 

Инспекцията по труда е започнала проверка дали са били нарушени изискванията за охрана на труда. Случаят е докладван и на Районна прокуратура, която е образувала досъдебно производство по чл. 136  срещу неизвестен извършител, коментира говорителят Атанас Илиев.

В допълнителната сграда, която "Лаки 131" изгражда, ще бъдат инсталирани нови машини, които ще разширят производствената му листа и ще увеличат капацитета му с около 10%.  Инвестицията е в размер на 300 хил. евро. Сградата ще е с площ 167 кв.м и е разположена до съществуващия цех на фирмата. 

"Лаки 131" е основана преди 12 години с основна дейност леене на детайли от алуминиеви сплави под високо налягане. Капацитетът на завода е около 1200 т отливки годишно.Предприятието работи за фирми в секторите машиностроене, строителство, мебелна промишленост, електропромишленост и автомобилостроене. Продукцията е предимно за износ, като около 90% се продава в Германия, Австрия и Италия, а едва 10% са предназначени за българския пазар. 


TrafficNews.bg