Съпругата на арестувания полицай Венцислав Караджов се оплака от психологически тормоз и полицейски произвол, упражняван върху нея, майка й и сина й. "Притискат ни по абсолютно незаконни начини да признаем, че мъжът ми е убил родителите си", заяви на пресконференция в Пловдив Каля Караджова. 

От 17 май, когато родителите на Венци бяха намерени убити, съм разпитвана десетки пъти - и в Пловдив, и в София. Майка ми синът ми също. На майка ми й внушават, че след като Венцислав е убил веднъж родителите си, няма да се поколебае да погуби мен и детето ми", твърди Каля Караджова. Според адвокат Зоя Тошкова, която е защитник на полицая, голям натиск върху роднините на Караджов е оказал зам. директорът на полицията Георги Георгиев. Той показал на тъщата снимки с телата на убитите. "Наричал я е изрод, темерут, идиот", твърди съпругата. Преди 2 г. Венцислав пуснал два рапорта срещу него, в които го обвинявал за злоупотреба със служебно положение и непрофесионално отношение към него и колегите му.  По думите на Каля в последните 2 дни натискът върху нея се засилил.

В понеделник пред дома й я чакали полицаи, които й сложили белезници на ръцете. "Направиха го на улицата, за да видят всички. После ги свалиха и ме закараха в полицията на разпит", разказа жената. 

"Искаха да призная, че съпругът ми е убил родителите си, за да спася себе си и детето", обяснява Каля. До момента срещу нея и мъжа й не е повдигнато обвинение за двойното убийство на пенсионерите.

Съпругата на полицая признава, че отношенията със свекъра и свекървата са били силно обтегнати заради имота в кв. "Хр. Смирненски", където живеели заедно до края на 2014-а.  Караджови  непрекъснато подавали жалби в прокуратурата срещу сина и снахата, а те от своя страна - срещу тях. Срещу Венцислав имало дело за закана за убийство на родителите си, което впоследствие е прекратено. Той пък ги осъдили за домашно насилие. Венцислав внесъл и съдебен иск да му платят 120 000 лева за подобренията, които направил в имота.

"Парите са спестени от съпруга ми. Той е полицай от 91 година. Живеел е при родителите си и е успял да спестява. Спечелил е и при промяната на в курса на долара", обясни произхода на парите Караджова. Полицията обаче вероятно разполага обаче и с други данни, защото по време на разпитите, цивилен служител е заявил на Каля, че Венцислав е бил замесен в грабежи на магистрата и и преди време е бил сводник. 

Каля Караджова категорично отрече съпругът е да се е саморазправял с баща си Цветан и майка си Божурка. "Тези неща, които ги говорят съседите не са истина. Съпругът ми никога не е вадил оръжие. Но свекър ми го нападна с нож и с вила", твърди тя. 

Адвокат Зоя Тошкова е изпратила жалба до Главния прокурор Сотир Цацаров, в която моли за спешната му намеса. "Страхуваме се, че разследването може да бъде опорочено, че на някой от семейството полицаите могат да подхвърлят някакви улики, свързани с убийството. Не вярваме на никого от пловдивската полиция", заяви Тошкова. Сред служителите, които са превишили правата си, тя посочва Окръжния прокурор Румен Попов, директорът на полицията ст. комисар Христо Разсолков, заместникът му Георги Георгиев, шефът на Криминална полиция Васил Саватинов, началникът на Второ районно Димитър Балев, Елена Запрева и софийски криминалисти. 

На Каля Караджова е било предложено да мине през детектор на лъжата, но тя е отказала. "Това е техника, тя може да се манупулира. Аз не вярвам на тези хора и затова отказах", каза Караджова. 

Каля заяви за пореден път, че е невинна и тя и съпругът й нямат общо със смъртта на родителите му. Като евентуален мотив за убийството тя посочи неприятностите на Венцислав с началниците му. "Казах на Георгиев, че може убийството на мъжа ми да е свързано с разследванията, по които работи, но той ми отговори, че съпругът ми нямал капацитет за такива разследвания и компетентността му стигала до там да открие фалшив етикет за лютеница!", разказа съпругата. 

Източници на TrafficNews.bg обаче твърдят, че Венцислав Караджов скоро ще бъде привлечен като обвиняем за убийството на родителите си. 

Защо - четете ТУК!

TrafficNews.bg