Един от най- известните пловдивски крадци - Антон Папазов /52/ отново влиза в затвора, само месец след като бе пуснат предсрочно от поредната си присъда. На 21 ноември в центъра на Пловдив, той откраднал агрегат от каросерията на служебен камион на фирма "Coolbox", докато служителите на фирмата окабелявали сграда. Един от монтажистите го видял в последния момент, подгонил го, но Папазов се измъкнал. Полицаите от Второ районно обаче бързо влезли в дирите на стария си познайник и го задържали.

Днес той бе осъден по бързото производство. Прокуратурата и защитата сключиха споразумение, тъй като мъжът е признал кражбата и е върнал агрегата. Папазов бе осъден на 2 години затвор при първоначален строг режим. 

Папазов има над 25 години "стаж" в затвора. Той е рецидивист, осъждан многократно за кражби. В престъпните среди е известен с прякора Червената Соня.  През 2009 година той, заедно с аверите си Жоро Белята и Ангел Черния, които са негови набори, пробиха дупка в стена на магазин за велосипеди от марката "Лидер" на бул. "Руски" и откраднаха 30 колелета. След като излежа тази присъда, Червения бе заловен с крадена ограда от ковано желязо. 

Червената Соня е един от най- сръчните крадци в България, въпреки че има само 8 пръста. Другите два загубил, докато работел на банцинг. Освен с ловкостта и безпардонните си прояви, той е известен и с "адвокатските" си умения. Папазов обикновено се защитава сам в съда, тъй като знае наизуст целия Наказателен кодекс, Наказателно процесуалния кодекс заедно с всичките им поправки. Когато е зад решетките оказа "юридическа" помощ на много от затворниците, като им дава съвети или им пише жалби. В много случаи ефектът е обратен, но това не пречи Папазов да се упражнява. Негови познати коментират, че дори затворническата управа избягва да се конфронтира с него, тъй като Червения разполагал с компромати. 

При последната си присъда, той е излязъл условно предсрочно. Сега обаче ще се наложи да излежи остатъкът от наказаниеито  си. 

Папазов е прочут също и с арогантното си поведение. По време на един от процесите срещу него, ядосан от въпросите на съдийката, той си сваля панталоните в съдебна зала, в знак на протест. Твърди, че е платил подкуп, за да го пуснат, но въпреки това е изпратен зад решетките. Неприличните му действия му костват допълнително наказание. 


TrafficNews.bg