Внимателно и поетапно ще бъдат ремонтирани трите булеварда, свързани чрез Коматевския възел.  Кметът Иван Тотев заяви, че заради Европейската столица на културата  нещата ще се правят така, че да не се блокира движението.

„Ремонтът е голям, трябва да сменяме и магистрални водопроводи. Ще започнем от Коматевско шосе от страната на район „Южен”, а след това ще отидем към бул. „Христо Ботев” и „Копрвищица””,обясни кметът.

Припомняме, че  двете фирми „Драгиев и Ко” и „Пътинженеринг”, които са рекордьори по спечелени обществени поръчки в Пловдив, са дали оферта за ремонтите , които са на стойност  7,5 млн. лева.

Реконструкцията е мащабна, като ще се започне с подмяна на водопроводната инсталация - магистрални и захранващи водопроводи.  Дейностите включват подмяна на съществуващите етернитови водопроводи с тръби от чугун за магистралните и полиетилен за разпределителните клонове от мрежата.

След като се сменят водопроводите ще започне ремонт на пътните и пешеходните зони. В поръчката е записано, че трябва да се подобри транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, подобряване безопасността на движение на транспортните и пешеходни потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло.

Ремонтът ще се прави на етапи, като последният ще включва и бул. „Копривщица” от северното ухо на Коматевския възел. Участъкът, който е с павета след Младежкия хълм ще бъде премахнат и подменен с асфалтова настилка.  Все още не е ясно докъде паважът, който е в източното платно ще бъде премахнат – дали по цялото продължение, или до прелеза с „Пещерско шосе”.

Зверско задръстване на Коматевския възел, огромна тапа на “Никола Вапцаров“! СНИМКИВсичко около голямото кръстовище е затапено от колони автомобили, които едва пъплят