37-годишният Димитър Ръжев е задържан за убийството на 24-годишно момиче в хотел в София по-рано днес. Той бил хванат на рецепцията, бил е пиян. Убийството е станало около 8 часа сутринта в хотела, който е близо до Народния театър "Иван Вазов". Момичето е било пребито и удушено, съобщава "24 часа" от фактор в прокуратурата.

Сигнал за откритото тяло е подаден малко след 8 часа сутринта. Ръжев не е бил регистриран в хотела. Момичето се е настанило преди 3 дни , а той е бил неин гост. Сигналът е бил подаден от рецепционистките, пред които се е явил в нетрезво състояние

Тези три дни те прекарват в обикаляне на заведения в столицата. По неофициална информация и двамата са били под въздействие на наркотици и алкохол почти през цялото време. Миналата нощ между тях става скандал. Жената е душена, главата й е ударена и е прободена в областта на лицето.

Засега не е ясно какви са били отношенията й с Димитър. Той е родом от Пловдив, хващан е за грабеж, както и за притежание на фалшиви пари. Засега обаче не е лежал в затвора, казаха обвинители от Софийската градска прокуратура. Ръжев е задържан за 24 часа. Ще бъде обвинен в умишлено убийство.

Жената, открита мъртва в столичен хотел, е пловдивчанкаС приятелят й са били под въздействието на наркотични вещества