32-годишният Георги Асенов е мъжът , планирал да залее ученичка с киселина, научи TrafficNews.bg. Той е задържан на 16 ноември, след като в продължение на година е тормозил момичето и семейството й. Георги е зидаро-мазач и миналата година през ноември бил нает за ремонт на жилище в ЖР“Тракия“.

 След като напуснал, започнал да преследва  девойката  като й се обаждал по телефона, причаквал я край училището й, създал й няколко фалшиви профила в социалната мрежа. Тя кагорично не искала да се среща с него , но продължавал да упорства. Заплашил я, че ако не откликне на чувствата му ще я  залее с киселина.

Първоначално тя не го приемала на сериозно , но в последствие се оплакала на родителите си. Когато баща й го предупредил да спре да преследва дъщеря му, Георги заплашил да ликвидира и него, и момичето.

През последните седмици той  започнал истински телефонен терор. Семейството изпаднало в паника при едно от обажданията , когато Георги се заканил по телефона на двамата с думите: „Ще ти счупя главата. Ще ти разбия черепа. Мир на праха на гражданите на Париж, но бих станал джахидист, за да ви убия  и двамата“.

Те подали жалба в полицията и полицията започнала разследване. След ареста, полицаите претърсили квартирата му и намерили вътре десетки снимки на набелязаната жертна и две бутилки с киселина.

Това не е единственото обвинение срещу Георги. Оплаквания срещу него са подавали и други родители. Мъжът определено си падал по малолетни момичета. 

Полицаи , разследвали Асенов, го определят като завършен социопат. Той е отраснал в социални институции, тъй като се е родил в многодетно семейство. Имал 9 братя и сестри, които живеели в различни социални домове. Известно време е прекарал в Центъра за временно настаняване   на Гладно поле, но след това излязъл на квартира.

Асенов е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

По какви обвинения е арестуван Асенов четете ТУК!

TrafficNews.bg