Пловдивски сводник отново е зад решетките след полицейска акция в Кючук Париж.  Районна прокуратура е  привлякла като обвиняеми Костадин К., на 47 г. и таксиметровия шофьор Румен Костов.  Те са обвинени за склоняване към проституция и набиране и транспортиране на лица от женски пол с цел предоставяне на сексуални услуги. 

На 22 срещу 23 април 2016 г. в Пловдив е била проведена специализирана полицейска операция  при която е бил задържан таксиметровия шофьор Румен Костов. Той превозвал  до пловдивски хотел три жени на възраст 33 г., 25 г. и 30 г., които водел при трима турски бизнесмени. Според прокуратурата клиентите се свързали с Костадин К., на когото поръчали проститутките.  Според свидетелски показания, тарифата за сексуалните услуги е била по 100 лева за един час.  Костадин също е бил задържан по време на полицейската операция. Според източници на TNS.bg полицаите го измъкнали по пижама от дома му. 

Задържаният до момента е осъждан два пъти. През 2006 г. е бил осъден за сводничество на две години и пет месеца лишаване от свобода, а през 2014 г. на една година и три месеца затвор за набиране и транспортиране на лица от женски пол за сексуални услуги. 

Районна прокуратура-Пловдив внесе днес искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми. Районения съд остави в ареста Костадин К., а съучастникът му е освободен срещу 1000 лева гаранция. 

През 2014 година сводникът бе арестуван за предлагане на елитни проституки. Тогава бе задържан друг таксиметров шофьор- Жан К. по време на разследването се оказало, че по-голямата част от печалбите от търговията с жива плът отивали в букмейкърски пунктове, тъй като Костадин бил запален по залаганията. 

Още новини от Пловдив и региона гледайте в емисията на TNS TV:


TNS.bg