Полицай от Първо районно е арестуван вчера в Пловдив, научи TrafficNews.bg. 27-годишният патрулен полуцай Ангел Николаев е зад решетките с обвинение за обсебване. Заедно с него е задържан и 30-годишният Христо Стоянов.

Двамата са били наблюдавани от отдел "Вътрешна сигурност" след подаден сигнал. 

Ангел Николаев е служител в полицията от няколко години. 

В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство по случая. Предстои полицаят да бъде дисциплинарно уволнен. 

До момента е установено, че за периода от декември 2015 г. до февруари 2016 г. обвиняемите са извършил действия, насочени към обсебване на два леки автомобила – „Фолксваген Туарег" и „Мерцедес SLK", собственост на бизнесмен от гр. Пловдив. Обвяемият Ангел Николаев е полицейски служител от районно управление към ОД на МВР-Пловдив. Дейността на тримата обвиняеми е установена след извършена проверка от отдел "Вътрешна сигурност" на МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени процесуално-следствени действия – четири претърсвания и изземвания, разрешени от съда, разпити на свидетели, изискани са документи, назначени експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържан за срок от 72 часа и предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо тях. 

TrafficNews.bg