Още жертви на побойника на Гроздан се появиха само ден след като TrafficNews.bg публикува клип, на който се вижда как младежът пребива друго момче в Кършияка. Материалът предизвика вълна от коментари, които разкриват още повече какъв е Гроздан. С нас се свързаха деца, които са били тормозени от него, но не са подавали сигнал поради страх от нов побой.

Те разказаха, че действията на 19-годишното момче не са от вчера или днес. От малък Гроздан е проблемно дете. Момиче системно е било тормозено, дори се е страхувало да излиза или да се прибира по тъмно.

„Преди 7-8 години и мен ме сполетя "късмета" да се запозная с въпросния бияч, тогава и аз ядох подобен бой като момчето от видеото. Това се случи, защото го попитах защо прави определено нещо. За него не бях чувал оттогава и си мислех, че сега е по-добре, но явно не”, пише момичето.

Други разказват, че Гроздан е убивал бездомни животни без причина, и то по най-садистичния начин. Труповете на котките е хвърлял във входа на блока и дори по терасите на хората.

Съседи също се оплакват от гаменското му поведение.  По думите им момчето е посягало и на майка си.

До нас стигна и разказът на свидетел на боя над момчето в парк в Гагарин. Според него причината за боя е бившето гадже на Гроздан. Момичето е било целувано от бития и това ядосало хулигана.  Това се е случило и с други момчета, които са имали каквито и да било отношения с бившото гадже.

Сред десетките коментари под статията за Гроздан прави впечатление един. Негов автор е „Дяволът”, който най-вероятно е самият Гроздан. Той пише, че ще продължава и никой не може да го спре: „Ще правя каквото си поискам”.

Десетки осъдиха не само агресивните действия на момчето, но и бездействието на тийнейджърите, стоящи отстрани.  Докато Гроздан налагал момчето, освен крясъците да спре, никой не се е притекъл на помощ. Истината е, че всички са се страхували. Агресивният пловдивчанин е знаел всеки къде живее или учи.

Ден след публикуването на материала ни прокуратурата се самосезира по случая.

„Проверката е разпоредена на служители от Трето РУ на МВР-Пловдив и се извършва по чл. 131 ал.1 т.12 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Незабавно ще бъдат извършени действия за установяване на извършителя, снемане на обяснения от свидетели и от пострадалото лице, назначаване на експертизи, изискване на видеозапис на хулиганските действия и др.Срокът за приключване на проверката е едномесечен", се казва в съобщението на прокуратурата.

Припомняме, че въпросният бабаит е добре познат в квартала, по-известен като "Побойника". Момчето не подбирало дали удря момиче, или момче. Според запознати бие всеки ден по 1-2 момчета по-малки от него. Младият пловдивчанин обикновено ходи с нож в себе си, дори е забелязан с пистолет.

Гроздан е стар познайник на полицията и на прокуратурата, научи TrafficNews.bg. Въпреки че едва е навършил пълнолетие, срещу него има заведени 12 жалби за различни престъпления. Осъждан е на 6 месеца условно за кражба. Има две пробации, а в момента има висящо дело за причиняване на лека телесна повреда.

Още по случая може да видите ТУК