Пловдивски археолог почина внезапно, а днес десетки негови близки, приятели и колеги го изпратиха по последния му път . Трагедията се разиграла в петък вечерта, след като братовчедка на 31-годишният Цветан Папинов открила тялото му в кладеца в двора на къщата му в село Дуванлий. Папинов, или Папи , както го наричат приятелите му през деня ремонтирал водна помпа на двора. Възможно е да е залитнал и паднал в кладенеца или да е бил ударен от ток и да е паднал в ямата. 

Внезапната и преждевременна смърт на младият мъж попари както хората от семейството му , така и десетките му приятели и познати. Папинов участва в реставрацията на античните руини в Малката Базилика, а през последните години работи по разкриването на археологическия обект на площад "Централен". 

Усмихнат,весел и добряк...на света са нужни повече хора като теб! Много,много жалко,че вече си далеч от всички,които те обичат!Ще останеш прекрасен спомен и за нас!, пише негова приятелка в профила му. 

Не мога да повярвам, че го няма! Почивай в мир Цецо.... Археологията ни научи, че сме гостени на таз земя, и от нас зависи как ще прекараме времето си на нея, но също тази тъй обичана наука ни показва, че оставяме следи след себе си, а при теб те са неизброими..., коментира колега археолог.

Близките му го описват като истински бохем, човек на когото винаги можеш да разчиташ, ненадминат танцьор и кулинар. Обожавал бира и дори правел жива бира за приятелите си.  Шегувал се, че рецептата е от времето на Хан Аспарух, а той открил рецептата под една могила, написана на мраморни плочи. С присъщото си чувство за хумор Папинов направил дори етикети с името на бирата, което естествено било "Папи". 


 

TNS.bg изказва съболезнования на близките и приятелите на Цветан Папинов!

TNS.bg