Развалени влакове и няколкочасови закъснения при минусови температури. Поредната история за абсурдите в БДЖ ни разказа читателка на TNS.bg. Тя сподели разочарованието си от железниците след неуспешен опит да пътува от Пловдив до Варна.

"Днес сутринта трябваше да пътувам с бързия влак Пловдив-Варна, който трябваше да тръгне от централна гара в 07:25 ч. Имаше доста пътници освен мен... след 30 минути в чакане да тръгнем и без никой да дойде и да каже нещо, да даде някаква информация, разбираме случайно, че влакът има повреда!", пише жената.

Вбесена от ситуацията, жената е слязла от влака и е отишла да презавери билета си за следващия влак, който е трябвало да тръгне за Варна в 09:00 ч. "Е, да, ама не! След час и половина мръзнене в чакалнята на гарата, разбирам, че влакът се движи с 45 минути закъснение!", разказва читателката ни.

И тази сутрин термометрите в Пловдив показваха доста под нулата. Жената разказва, че температурата навън и в чакалнята е била една и съща. Освен възрастни хора е имало и пътуващи деца. "Имаше един мъж, който бе с детето си, пътуваха за Варна. Съжалих детенцето, наистина!", пише тя. "Стана ми гадно за тях и още повече побеснях. Бащата каза на детето си то да седне в него, защото пейките в чакалнята са железни и са още по-студени", споделя читателката ни. След като разбрала, че и вторият влак се движи с почти едночасово закъснение, тя решила просто да си тръгне.

"Не издържах на студа, върнах билета и се прибрах на топло у нас!", приключва историята за неприятното си "пътуване" тя. На касата са й върнали парите, но не са й дали обяснение на какво се дължи ситуацията и защо пътуването й е било провалено. Според нея служителите също не са знаели как да реагират, защото почти всички пътници си върнали билетите или ги презаверили.

Още новини четете ТУК

TNS.bg