TrafficNews.bg вече ви разказа за "вълшебното хапче" модафинил, което държи "кукуряк" студентите по време на тежките изпити.

Със скрита камера, екипът ни показа как можеш да се снабдиш с хапчето, което е предназначено за хора, които лекуват тежки заболявания като нарколепсия например.

Много от студентите обаче го използват, за да се готвят за студентските изпити или тежките купони в столичния Студентски град.

 

Сега потърсихме отговор от аптеката, в която е написал, че работи търговецът на хапчета Сев Симов. Част от персонала казаха пред екипа ни, че той работи там, но управителката отрече това.

"Сев Симов е приятел на аптеката. Но такъв човек... Приятел на аптеката значи следното – нали в смисъл той не работи при нас. Значи има следното нещо : Той не работи при нас, но е приятел. Имам предвид, че идва да... много е любознателен, искаше като цяло да се обучава, да научи нещо повече и идваше при нас", каза в телефонен разговор с нас Десислава Иванова-Божкова, управител на аптеката.

Тя твърди, че не знае откъде той се снабдява с въпросните лекарства. Персоналът на аптеката били изненадани, защото тяхната визия за него била коренно различна. Съгласна е с нас за едно – неговото занимание не е редно.

Модафинил – хапче кукуряк търгуват на черно в Студентски град ВИДЕОTrafficNews.bg разкри как продавач в аптека предлага в нета опасното лекарство без рецепта

"Аз смятам, че ви дължа обяснение като човек, който е отговорен", сподели още управителката.

Кой лъже в случая не е наша работа, има разследващи органи, които ще проверят. Но е факт - студентите си купуват необезпокоявано хапчета, за да борят умората от тежките изпити, без лекарско предписание.

СКРИТА КАМЕРА закова продавача на хапчетата за 48-часова енергия ВИДЕОTrafficNews.bg разкри как продавач в аптека предлага в нета опасното лекарство без рецепта

Екипът ни отиде и пред Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София. Повечето студенти са чували за употребата на хапчета като решение, но твърдят, че се справят с изпитите си успешно и без стимуланти.

Без сън за седмица?! Опасната търговия с хапчета на черно плаши лекарите ВИДЕОРазследване на TrafficNews.bg разкри незаконната практика

Проверихме и дали можем да си купим лекарство за нарколепсия. Оказа се, че според фармацевтите, които ни обслужваха в аптеките, отговорността е наша, а рецептата е формалност от която нямаме нужда.