Санираните сгради в Пловдив, които внесоха малко по-европейски вид на панелките, вече са 24 и TrafficNews.bg ви показа повечето от тях. Те коренно промениха визията си и от олющени сиви здания се превърнаха в уютни цветни блокчета. Вече са енергийноефективни и по-безопасни - с домофони и системи за достъп с чип.

Още три нови многофамилни жилищни сгради в Пловдив ще бъдат санирани и ремонтирани по Националната програма на правителството. Градските власти са пуснали обществена поръчка за трите сгради, които ще бъдат сред последните от този период на програмата. Очаква се още няколко сгради да бъдат санирани преди да бъдат изчерпани средствата. Трите блока се намират в районите „Тракия”, „Западен” и „Централен”.

Първата сграда е блок 287 в ЖР „Тракия” край Скобелева майка. Максималната цена, в която трябва да се вмести фирмата изпълнител, е 975 хиляди лева без ДДС.

 

Втората сграда се намира в район „Западен” до Математическата гимназия на улица „Момина сълза” – номера от 9 до 27. 
Жилищната сграда се състои от четири блок секции – общо десет входа. Цената там не трябва да надвишава 2,1 млн. лева без ДДС.

 

Третата позиция по обществената поръчка е за високия блок на улица „Кочо Честименски” 1. В проекта за обновяване са предвидени подмяна на старата дограма с PVC петкамерна; топлоизолиране от външната страна на фасадни стени; полагане на топлинна изолация от минерална вата клас А1, по покриви-тераси. Цената там е 1,3 млн. лева.

Добрият пример! Ето как изглеждат първите санирани блокчета в Пловдив СНИМКИВ Пловдив вече са санирани 24 сгради