Поредното ауди, собственост на пловдивчанин, замина в неизвестна посока. То е било откраднато днес в ранните часове на деня от Кършияка. Автомобилът, модел А6, черен на цвят, е бил паркиран на кръстовището на улиците "Мануш войвода" и "Райна Княгиня". 

Снощи собственикът му, пловдивчанин, който е задстрахователен брокер, го паркирал пред входа на кооперацията, в която живеел със семейството си. Сутринта излязъл за работа и бил неприятно изненадан- от колата му нямало и следа. 

Това е поредният удар на автомафията в Пловдив, след като само преди няколко дни в една и съща нощ изчезнаха BMW 730  на известен пловдивски бизнесмен от Кършияка и Ауди А4 на млад мъж от ЖР"Тракия". 

През последните месеци собствениците на луксозните автомобили от двете марки изобщо не са сигурни дали сутрин ще открият автомобила си. От началото на годината от пловдивските улици са изчезнали над 100 коли. В същото време крадците не са задържани, въпреки че конкретно в Кършияка има десетки камери , които следят потока през кръстовищата. 

"Крадците на автомобили са абсолютно безкрупулни хора. За съжаление явно са по-изобретателни от полицаите, тъй като мина цяла година откакто върлуват в града, а още не са разкрити" коментира пловдивчанин, който преди месец се е разделил в аудито си. 

Крадците не искат откупи за отнетите автомобили, тъй като по този начин може да се получи пробив в организацията им. Според запознати автомобилите се разфасоват и се продават на части. 

Застрахователните компании затегнаха режима и вдигнаха премиите на предпочитаните от крадците коли, като обвързаха цената на каското с поставянето на проследяващо устройство. Явно обаче и това не спира автоджамбазите, защото някои от последните коли са с джипиеси и чипове. 

*Заб. Червеното кръгче на снимката покзва къде е била паркирана колата


TrafficNews.bg