Полицейски началник от Пловдив е арестуван по подозрение, че е бил замесен в схема за телефонни измами, научи TrafficNews.bg. Зам.-началникът на Трето районно управление Стоян Павлов, по известен като Палата, е бил задържан днес от служители на Вътрешна сигурност.  Арестът идва броени дни след серия брутални телефонни измами в Пловдив, при които в рамките на седмица десетина възрастни пловдивчани бяха "ужилени" с хиляди левове. 

В повечето случаи измамата е протекла по един и същ сценарий. На телефона на пенсионера се обаждал мъж, представящ се за инспектор Христов, който съобщавал че полицията е по следите на банда измамници, които са набелязали въпросните баба или дядо. Предупреждавал ги , че ще получат позвъняване и заплаха, а след като това действително се случвало, "инспекторът" ги карал заради мерки за сигурност да хвърлят през терасата всички свои спестявания. Така само за няколко дни десетина възрастни пловдивчани са дали близо 70 хиляди лева. Сред "ужилените" е и майката на полицейски служител от Трето районно. 

При акция на полицията преди няколко  дни бяха задържани 6 телефонни измамници за случаите, от които в ареста остават двама.

Стоян Павлов дълги години бе служител на сектор "Издирване", а след това бе прехвърлен в Трето районно. През 2012 година той работи като районен инспектор в районното, когато в нощта на 16 януари пламват двата автомобила на семейството му. На ул. "Пере Тошев" в Кючук Париж са опожарени са "Алфа Ромео" и "Пежо", собственост на съпругата на Палата, която е служител в КАТ. Подпалвачите обаче така и не са заловени, а престъплението не е разкрито. 

Има различни версии, включително и с криминален отенък, но те остават недоказани. Павлов продължава нагоре по кариерната стълбица и стига до зам.-началник на едно от най-големите районни в Пловдив.