15 септември е. Първият учебен ден е повсеместно тържество, празник, озаряващ дворовете на стотици училища в цяла България. Развълнувани първолаци трепнат да влязат в класната стая и чуват за първи път химна на училището си. Пеят се „Учителко любима“ и други красиви мелодии, които почитат знанието и демонстрират уважение към възпитатели и учители.

Днес, на този ден начало на страстни приключения в света на познанието, едно училище позволи първият звънец да не кънти чисто и свято. Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги (ПГИТУ) в гр. Ловеч избра да включи в програмата си Азис. В песента, избрана да бъде изпълнена вероятно от възпитаници на школото, се пее следното:

 „Леле, като на малко момиченце вързали току-що бурка. Леле, мисля си ще се побъркам... леле...“

И не само. Но не смятаме да цитираме текста тук, тъй като той е уронващ престижа на всеки уважаващ себе си човек. Не само абсолютно недопустимо е тези чалга рефрени да звучат в двора на училище, и то на първия учебен ден, а е неадекватно да бъдат припявани от деца изобщо.

Освен цялото ръководство на гимназията, на тържеството е присъствал и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Клипът от изпълнението вече е качен в социалните мрежи и започна да предизвиква лавина от реакции и възмущение, като повечето настояват за оставка на настоятелство и ръководство на школото.

Младежът, изпълняващ солото на „Мотел“, се обръща към някой от присъстващите с „за Мария специално“. Ние предлагаме клипа, цитирайки стотици потребители на социалните мрежи, които пишат „За МОН СПЕЦИАЛНО“: