Поредна порция търговски обекти попълниха „черните” списъци на НАП-Пловдив. Само за седмица графата с фирми, подлежащи на принудителна мярка запечатване, бе обновена с дружества от Пловдив и региона. Сред новите „клиенти” на данъчните са кафенета, център за обучения, автоморга, бутик за луксозно бельо, сергии и кафе автомат.

Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология. 

След проверка, инспекторите са открили нередности в магазин, предлагащ луксозно бельо. Обектът се намира на улица „Васил Левски”, близо до Новотела. Магазинът предлага разнообразие от луксозни италиански стоки, предимно за нежния пол.

В крачка са били спипани и собствениците на кафенето, намиращо се в двора на Аграрният университет. Мястото, където студентите прекарват почивките си между лекции, е попаднало в списъците през изминалата седмица. Към момента няма информация дали и за какъв период кафе Панамера ще бъде запечатано.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попадна и един от най-големите центрове за езиково обучение – Интер Алианс. Фирмата се помещава в Рилон центъра на булевард „Христо Ботев”. Наш репортер се свърза с езиковия център. От там заявиха, че занятията не са преустановени. Оказва се, че собствениците и управителят не са на разположение за разговори с медии. От центъра увериха, че оторизираните лица за разговори с журналисти ще се свържат с редакцията ни за становище.

Сериозни нарушения са били констатирани при масова проверка на пазара на Младежка. Там държавните служители са ударили две сергии за плод и зеленчук.

Кафе автомат и часовникарско ателие на един и същи собственик също са сред новите попълнения на НАП. Търговският обект се намира в квартал Гагарин до пазара. Това е вторият часовникар, атакуван от агентите на държавната хазна. Преди време TrafficNews.bg ви съобщи, че ателие на улица „Преслав”, бе с наложена административна мярка.

НАП-Пловдив отново на лов за нарушители! Удариха автосервиз, сергии и дори ключарТърговците са били спипани от служителите в нарушения

Едно от любимите кафенета на пловдивските адвокати, в сърцето на града, също се появи в „черните” листи. Кафе-бар Де Юре, което се намира на Главната е с предписание за нарушение. Наш репортер се свърза с управата на заведението, които заявиха, че обектът няма да бъде затворен.

„В момента тече проверка. Става дума за дребно нарушение. Няма наказателно постановление, нито принудителна мярка”, заяви управителят.

Под ударите на данъчните попадна и една от най-големите автоморги на Околовръстното на Пловдив. Обектът, който търгува с части втора ръка се намира на разклона за Златитрап. Към този момент фирмата продължава да работи.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.