Нов удар на НАП-Пловдив през изминалата седмица. Държавните служители са атакували десетки търговски обекта в града под тепетата и областта.  На мушка през изминалия отчетен период бяха сергии на Четвъртък пазара, автосервиз, магазин и ключарско ателие.

В списъците на данъчните с обекти, подлежащи на принудителна мярка запечатване до 30 дни попадна ключарско ателие.  Фирмата се помещава на улица „Преслав”, а самият ключар предлага различни услуги.

Три сергии на Четвъртък пазара също попаднаха в „черните” списъци. Търговците са били спипани от служителите в нарушения, свързани с касовите апарати или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология. И трите фирми са предлагали пресни плодове и зеленчуци.

Още една сергия за зарзават бе ударена през изминалата седмица. Този път атакуваният обект бе на Събота пазара.

В графата – подлежащи за запечатване, попадна и автосервиз. Халето за ремонт на автомобили се намира в Кючук Париж на булевард „Никола Вапцаров”.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.