През септември 2013 година 75-годишната баба Тана получава колет с плюшена играчка. Мечето, което е предназначено за внука й Георги Тухлев, е пълно с кокаин. Според последвалата експертиза- 350 грама. Колетът идва от Еквадор, през колумбийски наркоканал. Дрогата е с високо качество, според експертната оценка цената й е около 43 000 лева. Синът на бившия началник на Военно окръжие е осъден за трафик на кокаин и влиза в затвора.

Тухлев, който е известен също и като Жоро Банана, излежава присъдата си в ТПО-то, а заради некоректните си отношения с другите затворници, той е сред „черните овце“ зад решетките. Преди два месеца шестима затворници бяха хванати с положителни проби за дрога. До разкритието за масовото дрогиране зад решетките се стигнало след  смъртта на едно от служебните кучета. Немската овчарка Макс била открита мъртва на полосата.

Между затворниците се коментират различни версии за това как всички са били „надушени“ от охраната.  Според информирани те били "наредени" заради обтегнатите им отношения с Тухлев. В затвора той е работел в мебелния магазин, но след изчезването на крупна сума пари,  е наказан. По–късно парите са възстановени. Според запознати 37-годишния мъж има проблеми с хазарта. Той играел редовно Еврофутбол, но по-често губел, от колкото печелел. Заради страстта си обаче бил затънал в дългове към семейство, приятели и останалите затворници.

Декларация, подписана от него самия, свидетелства за сериозните му финансови затруднения.

„И вънка, и вътре е пълно с хора, на които дължи пари. На някои по-малки , на други –по – големи суми. Само лъже, маже и не връща дълговете си“ , твърдят затворници.

Негови "набори" от казармата разказват, че още тогава е дължал пари на всички войници и от старшините до командирите. За да се докопа до пари, той е използвал доста "иновативни" методи - от продажба на компютри на половин цена до търговия на едро с тонове брашно. Тухлев често е търкал наровете в ареста на Свързочния полк, като дори има случаи, когато е успявал да избяга от карцера и е открит от негови набори на Кулата и е върнат обратно в казармата. Наградата им е отпуска. По това време баща му е началник на Военното окръжие в Пловдив, но прегрешенията на Тухлев- младши са толкова драстични, че дори и той не може да го спаси. 

Преди няколко дни при обиск в килията на Тухлев бил открит мобилния му телефон. При обиска той хвърлил телефона под леглото на задържания палежи шеф на винарна в Първенец Тодор Неделчев. номерът обаче не минал.  Тъй като това е сериозно нарушение на вътрешния правилник, трафикантът ще бъде наказан. Той ще прекара няколко дни в карцера. Това е нарушението, което му е наложила затворническата управа. Освен това ще се размине с годишния си отпуск и с възможността за предсрочно освобождаване.

TrafficNews.bg

Още новини от Пловдив вижте в емисията-новини на Трафик ТВ: