Семейство пенсионери от Голям чардак "изгоряха" с 20 000 лева. В събота следобед двама непознати мъже пристигнали в дома на 77-годишната Мария и единият от тях се представил за частен детектив. Той й казал, че работи с полицията и е заловил циганин, който миналата година взез пари от стопаните, за да оправи олуците на къщата и избягал с парите.  

След това поискал от възрастните хора да му дадат различни банкноти от парите, които държат в къщи, за да могат да ги сравнят с тези, които са намери у измамника. 

Пенсионерите се хванали на въдицата, показали къде пазят голяма сума, получена от продажба на имот и му дали няколко банкноти. След малко мошениците успели да отвлекат вниманието на стопаните и прибрали сумата от 20 000 лева и няколко златни пендара. 

В началото на годината в същото село пострада и друга възрастна двойка.  75-годишният Манчо Манчев и съпругата му Пена - на 70 г., бяха нападнати в дома им на 9 януари т.г. около 22 ч. Старците били легнали да спят, когато чули шум от входната врата. В къщата нахлули трима маскирани мъже. Първият стрелял с газов пистолет срещу бабата, а вторият я ударил с метален прът по главата. Те настоявали пенсионерите да предадат спестяванията си, но Манчеви били дали всичко за покупка на земя. 

Нападателите си тръгнали, без да вземат оставените на масата в спалнята на възрастните 50 лева.

TrafficNews.bg