Над 15 души са освободени от работа без предизвестие от летище Пловдив, заявиха потърпевши служители на аеропорта. Иван Велков, който бе от първите съкратени без предизвестие и причина, обясни, че само днес и вчера са уволнени 15 души.  Тяхната бройка обаче се очаква се увеличи  значително в следващите дни.

Още през август TrafficNews.bg писа за готвената сеч на летището. Тогава направихме и скандални разкрития относно действията на синдикалния лидер на аеропорта Илия Драгиев.

През лятото стана ясно, че след поредица консултации синдикалният лидер на „Подкрепа” Илия Драгиев сътрудничи изключително активно на директора на летището за тези съкращение, което е в пълно противоречие с основните му синдикални задължения.
Срещу това той щял да получи директорски пост на летището. След нашите разкрития „синдикалният лидер” се обади в редакцията на медията и започна да заплашва, че ще активизира „целия юридически отдел на КТ „Подкрепа”, за да ни осъди” и „да сме били сигурни, че това ще се случи”, като по този начин той се опита да  изземе функциите на съда. Драгиев бе категоричен, че той няма никакви амбиции към ръководен пост.

Три месеца по-късно Илия Драгиев е назначен за директор на отдел „Безопасност полети”.  Свързахме се с него, за да вземе позицията му относно скандала. След като чу откъде се обаждаме, Драгиев ни пожела „приятен ден” и ни тръшна телефона.

За скандалния случай ТУК

За заплахите на Илия Драгиев ТУК

Очаквайте подробности!

TrafficNews.bg