Семейство Теневи решили в неделя да си направят домашна пица. За колбас избрали шунка. В дома им не се употребявали колбаси, затова дълго се лутали и се спрели на шунката на „Leki”, която е като бомбичкa. Така започва разказа си Галя Тенева, която се надява да предупреди и предпази повече хора.

„Заради пицата реших да купя и да опитаме една от тия "бомбички". Разрязвам я през средата и като шоколадово яйце вътре се крие изненада. Попадам на нещо,което изглежда на пръв поглед като мас с хрущялна обвивка. Цялото е като капсула или по точно - наистина като яйце. Почнах да ровя с ножа и бялото съдържание не е меко - троши се като тебешир. Прозрачното по края е като кокал твърдо. Няма миризма, но не мога да ви опиша как всичко ми се надигна в стомаха. Пълен отврат”, разказва Галя в профила си в социалната мрежа. Жената споделя, още, че винаги се е надявала да не бъде една от тези които пишат по постове из нета и качват снимки със "изненади" в храните.

Репортер на TNS.bg се свърза с фирмата - производител, от където ни увериха, че  качеството и безопасността на продуктите, както и информираността на потребителите, са от водещо значение. "Следваме стриктно българското и европейското законодателство в областта на етикетирането и описваме всички съставки, използвани за производството на всеки продукт". От офиса заявиха, че не са получавали сигнал от клиентката. Вижте официалния отговор на отправеното от нас запитване за това какво е открила майката в шунката. 

"Проверката на конкретния продукт показа, че това е нишесте, което се използва за отстраняването на евентуалната остатъчна влага в готовия продукт. Попаднало е вследствие инцидентен пропуск на ситата, които осигуряват равномерното му преминаване. Тъй като случаят е прецедент, проведохме вътрешна проверка и контролни проби с продукти от партидите и не открихме отклонения в качеството.

С цел превенция срещу подобни случаи в бъдеще, поставихме допълнителни сита."

Още новини четете ТУК

TNS.bg