Половин година след като пожарът унищожи най- красивите складове на Тютюневия град, огнената стихия продължава да взема "жертви". Един от най- големите мебелни магазини в Пловдив - "Галеро" напусна реновирания склад, където бяха разположени изложбените му зали и вече се намира извън града. 

След пожара оборотите на търговците по ул. "Иван Вазов" и съседните пресечки рязко паднаха, тъй като улиците са преградени и непроходими с автомобил. Мебелният магазин също е един от потърпевшите.  

Складът, собственост на бизнесмена Иван Ботушаров, бе вторият реновиран склад в карето на Тютюневия град. Първият бе този на фитнес център "Тотал Спорт". Те са едни от редките примери затова как сградите могат да бъдат функционални и същевременно автентичният облик на фасадите им да бъде съхнанен. И двата склада оцеляха по чудо през август 2016, макар че пламъците бяха на метри от тях. 

За съжаление бъдещето на района е неясно, тъй като собствениците на опожарените складове не желаят да изпълнят заповедта на кмета да укрепят фасадите, а вместо това водят дела да ги съборят. А докато фасадите не бъдат безопасни за преминаващите по улиците и тротоарите, преградите няма да бъдат махнати. Параграф 22.

На косъм виси съдбата на двата склада на Кудоглу на ул. "Иван Вазов".  Собствениците обжалват заповедтта на кмета  Тотев за аварийно укрепване на сградата. Делото ще се гледа на 4 април в Административния съд в Пловдив.

По отношение на склада на ул. "Г.М. Димитров" преди седмица бе оповестено становище на Министерството на културата, което разрешава складът да бъде "демонтиран", а след това фасадата - "възстановена".

На 9 декември 2016 г. заместник-министърът на културата Бони Петрунова е издала съгласувателно становище по „Проект за временно укрепване на запазените структури на тютюнев склад“. Вътре в документа с подвеждащото заглавие обаче се посочва: „Заключението е, че поради констатираното тежко състояние на запазените части от първите два етажа, отчитайки състоянието на характеристиките на фасадните зидове и предвид неприключилата процедура по идентифицирането му, предложението за демонтаж на останките е обосновано и допустимо“. „Демонтаж на езика на архитектите означава премахване и разрушаване“, твърди арх. Петкана Бакалова, която е зам.-председател на Камарата на архитектите в България.