Колко струва удоволствието да се направиш на герой и да напсуваш полицай? Съдейки от последните решения на пловдивския  Районен съд, цената на това варира между 100 и 300 лева. Трима хулигани, псували полицаи, са осъдени през последните няколко дни по Указа за борба с дребното хулиганство. Всеки от тях е получил административно наказание- глоба.

Най-дълбоко ще трябва да се бръкне пловдивчанинът Станимир П. На 4 февруари пиян, той се нахвърлил върху двама полицаи от 4-то районно, които били извикани от съседи на ул. „С. Мушанов“. „Кви сте вие бе, п*ки? Искате ли да бъдете уволнени утре?“ Полицейските служители го отвели в районното с белезници, но там почерпеният мъж продължил да буйства. Обиждал ги и отново ги заплашил с уволнение.

В съда той е направил пълни самопризнания и се е разкаял. Поне привидно. Съжалението му и чистото му съдебно минало го спасяват от по-сурово наказание и той ще плати глоба от 300 лева.  

200 лева е наказанието, наложено от Районния съд на 25 годишния Янко Д. и и на 29-годишния Вельо В. И двамата са от Столипиново и са се нахвърлили с обиди и ругатни върху полицейски служители, дошли по сигнал за нарушение на обществения ред.

Преди два месеца глоба за обида към полицаи отнесе и внукът на Цар Киро - Георги Рашков. Той бе осъден да плати глоба от 100 лева за хулиганство. Районният съд го наказа, след като на 10 декември той вилнял на ул. „Лъджане". Той спрял с БМВ-то си  в насрещното движение,” блокирайки движението на автомобили по улицата пред ЦДГ „Перуника”. Шофьор на форд започнал да му свири с клаксона , а „царският“ внук изскочил бесен от автомобила си и започнал да крещи: „Гледай си работата бе, изчезвай”. След това го приканил да се бият. На мястото дошли полицейски служители от  ІV РУП Пловдив и поискали документите му за самоличност. Започнал да им крещи: „Кви документи да ви давам бе, аз съм Рашков от Катуница, няма нищо да ви дам, няма да дойда в полицейското управление”.

Съдът, разбира се, прилага законът и обвиняемите се възползват от всяка възможност да облекчат наказанието си. При символичните наказания обаче не е учудващ факта, че случаите на обиди и нападения срещу полицейски служители се увеличават. 

TNS.bg