Кино „Космос” да се превърне в място, което да привлича пловдивчани с всякакви интереси и хобита. Това е основната цел на градските власти, които вече са избистрили концепцията за съдържанието на уникалната сграда.

Идеята е киното да се превърне в дигитална библиотека,оборудвана с огромен брой книги, музика и филми.  Кметът Иван Тотев разкри някои от намеренията на градските власти. Част от тях е на първия етаж да има кафене с книжарница, а на втория – да бъде самата библиотека. Там ще могат да се взимат електронни книги, на които да бъдат качени най-новите и интересни заглавия, които излизат на пазара.

Освен това ще се прави и колекция от грамофони плочи, които ще могат да се слушат на блутут слушалки. Ще се изгради и дигитална система с прожектор, който да предава на огромния екран в кино залата. По-голямата част от седалките ще бъдат премахнати, като ще се сложат различни кътове за отдих и сядане в залата.

„Реално през зимата освен в моловете, пловдивчани няма къде да прекарват дълго време на закрито. Това място трябва да даде точно такава алтернатива”,каза кметът. Той допълни, че в началото всичко това ще е безплатно, а след това ще се сложи и вход, в зависимост от интереса към обекта.

Преди да се престъпи към реализация на проекта ще се направят някои укрепителни дейности от страна на общинското предприятие „Жилфонд”. В момента вървят и делата с реститутите на площада пред киното.

Вижте какво разказа още кметът: