Младите обирджии, арестувани преди седмица за въоръжения грабеж на денонощен магазин на Коматевско шосе, са автори и на друго нападение. На 28 февруари те са заплашили с пистолет продавач в денонощен магазин на бул. "Христо Ботев" и са взели 400 лева от оборота. 

Зад решетките са 20-годишните Деан Викторов и Петко Костадинов - Ханибал, както и Тодор Тянков и Йонко Красимиров - на 21 години. В групата, извършила второто нападение е бил и 21- годишния Мариян Георгиев. 

Ударът на Коматевско шосе бе на 28 юни, като само за 14 секунди маскираните взели парите от касата и избягали с черен мерцедес. 

В рамките на образуваното досъдебно производство са предприети оперативни и издирвателни действия, в резултат на които вчера извършителите били установени.

От личните им профили става ясно, че младежите са фенове на бодибилдинга и татусите. 

Йонко и Петко:


Йонко:


Пред разследващите младежите направили самопризнания за извършеното престъпление.

Намерени и иззети са ползваните от тях газов пистолет, маски и ръкавици. Материалите са докладвани в Районна прокуратура – Пловдив.

“Криминална полиция" продължава разследването, групата може да се окаже замесена и в други обири на денонощни магазини в града. 

TrafficNews.bg