Най- упоритият пловдивски "терорист" отново е зад решетките. След като преди две години 56-годишният Спас Кънчев заплаши да взриви общината и Джумая джамия, преди два дни той е заявил, че ще постави бомба във Второ районно. Час по-късно пишман атентаторът е задържан и откаран с инвалидния си стол в ареста. Той е бил доста пиян и буйствал неудържимо. 

През 2013 година Кънчев бе арестуван, след серия телефонни заплахи срещу държавни институции. "Ало, заложих бомби на кмета и в Джумая джамия. Моля, донесете ми патерица" заявил той на тел. 112.  След това заявил , че иска да го приберат на топло в ареста, като дал точното си местонахождение на диспечерката и заръчал да му донесат патерица, че нещо го бил закъсал с единия крак.

Ченгета намерили стария си познайник и го заварили тежко пиян на мястото, което той посочил. Фалшивите бомбени заплахи са начина, по който Кънчев прекарва известно време на топло и сухо място, с осигурена храна. 

Бездомникът Кънчев е лежал в затвора за убийството на баща си. Това се е случила през 1994 година след битов скандал. Останал е инвалид след прекаран детски паралич. Единият му крак е увреден и не може да го използва. 

Последният път Кънчев бе осъден на четири месеца лишаване от свобода. Сега той отново ще застане пред съда.

TrafficNews.bg