Джебчийката Николина Петрова е предложила подкуп на зам. началника на Второ районно Кузман Мартинов. Той и оперативен работник от Второ районно разпитвали задържаната за кражба жена, когато тя извадила 200 лева и ги оставила на бюрото. Оправдала се, че това си било "обикновена кражба"  и замолила полицаите да "не й съсипват живота". 

На място веднага били повикани други служители на районното, които документирали поредното престъпление на Николина. 

Час по-рано 28-годишната ромка била задържана в Хирургиите, след като обрала възрастна жена в асансьора. 81- годишната жена отивала на преглед , придружена от сина си, когато в кабината заедно с нея влезли Николина и Роза Рашкова и започнали да се суетят . Ловко измъкнали портфейла на пенсионерката, но мъжът усетил че става нещо нередно и хванал Николина. Извикал охраната на болницата, гардовете задържали двете циганки, които веднага върнали портмонето. междувременно обаче е подаден и сигнал на 112 на на място пристигнала полиция. 

Двете жени са в ареста на Второ районно. Николинка Петрова е обвинена и по член 304 а от НК /предлагане на подкуп на длъжностни лица, заемащи отговорно служебно положение - в случая полицейски органи/. 

Обвиняемата е осъждано многократно, включително за джебжийски кражби и незаконно преминаване на държавната граница. Тя е задържана по образуваното дело за кражба.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода до десет години и глоба до петнадесет хиляди лева.

TrafficNews.bg