Сядам в едно квартално кафене, което се намира близо до Централна гара и бях таксуван за чаша обикновена (чешмяна) вода... Просто съм възмутен, как може да се таксува чешмяна вода? Представете си, ако дойде беден или възрастен човек, който няма стотинки... какво ще направи?

Това ни написа читател на Trafficnews.bg, посетил кафе-аперитив "Тортуга" в Пловдив, което се намира на ул. "Тракия" 51. Човекът попитал сервитьора защо го таксуват, но той само вдигнал рамене.

TrafficNews.bg се свърза със заведението и попадна също на сервитьор, който също вдигна рамене, само че вербално. Мъжът в началото отричаше да знае за такова нещо като плащане на чешмяна вода, защото бил "за малко" сервитьор, но после си призна, че чашата вода струва 30 стотинки. Но... само за някои.  

На въпроса на наш репортер: Как така?, сервитьорът отсече, че това е политика на фирмата, стопанисваща обекта, и обясни, че "не може някои да седят по 2 часа на едно кафе, затова ще си плащат и водата!".

Страхотна логика! Само да споменем, че нашият читател не е седял нито 2 часа, нито пък въобще е пил кафе. Доколкото забелязваме от касовата бележка, човекът е консумирал безалкохолно и студен чай. Явно и това се е видяло малко на работещите в заведението и са приложили "политиката си".