Автобус от градския транспорт на Пловдив е предоставил интересно преживяване на пътуващите с него. Шофьорът не само, че карал твърде бързо, но и усилил любимата си гръцка музика като част от "забавната програма". За случая ни се оплака читателка на TNS.bg, която твърди, че шофьорът не пропуснал и да й намигне...

Историята е от вечерта на 6 януари, около 19:30 вечерта. Читателката ни чакала автобус. Първият, който дошъл, бил "една от по-малките 17-ки". Тя се качила в рейса и седнала на една от първите седалки. Оттук започнало кошмарното преживяване. "Той караше с несъобразена за града скорост, подминавайки спирки и чакащи хора. Кондукторката се беше застопорила и ни таксуваше от място, защото беше неспособна да обиколи рейса при тази скорост", пише читателката ни.

За 7-8 минути движещият се с бясна скорост автобус е изминал разстояние от над 4 км. И то имайки предвид, че трябва да спира на спирки и да се съобразява с натоварения трафик в Пловдив. По време на пътуването шофьорът бил увеличил "любимите си гръцки песни, припявайки и подсвирквайки си", докато "измръзнали пътници се опитваха да запазят равновесие", разказва читателката ни.

Докато шофирал, водачът се сетил, че трябва да си намери зарядното за телефона. Започнал да го търси в якето си, което било закачено над главата му, след което го включил да се зарежда. През целия път само 1 светофар е хванал автобуса на червено и той спрял.

"През времето, в което чакахме зелен сигнал, шофьорът се обърна към мен започна да ме заговаря, да намига и да се закача неприлично за възрастта си", пише нашата читателка. Целият престой на жената в автобуса е бил не повече от 7-8 минути, но тя е останала крайно афектирана от обстановката вътре. Когато дошло време жената да слиза, вратите се отворили почти в движение, а шофьорът няколко пъти натиснал клаксона.

Още след сигнала се свързахме с фирмата, която отговаря за конкретната линия. Първоначалната реакция, след като казахме, че пътничка се е оплакала от високата скорост, бе "Тя със скоростомер ли е отчитала?". Все пак от фирмата се ангажираха да се свържат с общината и да проверят с GPS с колко се е движил конкретния автобус. Малко по-късно ни се обадиха, за да ни информират, че в посочения период и участък скоростта на автобуса не е превишавала 47 км/ч. Заявиха, че щом твърдението за скоростта не е вярно, няма защо да коментират останалите. Бил проведен разговорът и с шофьора, който отрекъл отправените обвинения.

На редакторската поща на TNS.bg ежедневно получаваме сигнали от граждани, които съобщават за нередности, които са ги ядосали или възмутили, докато са пътували по различните линии. Затова започнахме и новата рубрика "Бай Ганьо в рейса", в която ще разказваме за несгодите на пътниците и ще търсим отговор от превозвачите. 

Надяваме се читателите ни да бъдат активни и да ни изпращат СИГНАЛИ, СНИМКИ И ВИДЕО на сцени, които са ги подразнили. Разбира се, ще се радваме да получаваме и позитивни отзиви за автобуси, в които обслужването е по еталон. 

Още една история от "Бай Ганьо в рейса" четете ТУК

TNS.bg