Пореден инцидент беляза строежа на новия мега комплекс "Томов Плаза", чийто строеж започна на мястото на разрушената Мебелна къща. Минути след 12 часа, багер проби газопровод в ЖР "Тракия", минаващ през въпросния имот. По време на изкопни дейност на терена на бившата Мебелна къща, тежката машина е засегнала тръба, по която е минавал природен газ.

Веднага след като е подаден сигналът за изтичането на газта, са пристигнали 3 екипа на пожарната, които са обезопасили района. В същото време дежурен екип е спрял газоподаването. До обгазяване на района не се е стигнало. 

Изкопните работи продължават и към този момент, предаде репортер на TrafficNews.bg. 

Операцията по демонтажа на конструкцията на Мебелна къща стартира с фатален инцидент. Работник загина, след като бе затиснат от плоча от покрива. Последва и малък пожар. Металната конструкция вече е разрушена и на място стърчат единствено метални колони. 

Смърт в Мебелна къща! Пожарна, полиция и криминална лаборатория обсадиха сградатаПлоча е смазала работник, пожарникари режат, за да извадят тялото му

Имотът е собственост на строителната компания "Стройко лукс", която е инвеститор на проекта. 

Затвореният комплекс ще бъде разположен на парцел от 13 600 метра, а най- високата сграда в него ще бъде 16 етажа. В него ще има хотел и търговска зона. Застрояването е доста плътно, като разгъната  площ е близо 74 000 квадрата. В деветте сгради общо ще има 550 апартамента. Проектът предвижда и подземен паркинг на 2 нива. 

След "Оазис" 5, "Оазис" 7 и "Гербера", "Томов плаза" е поредният мегакомплекс в Тракия.  Кметът Иван Тотев заяви, че в квартала няма да се продават или отдават общински терени за строеж на жилищни сгради. Няколко големи частни терена обяче вече са собственост на големи строителни компании, които подготвят проекти за комплекси. 

9 блока на мястото на бившата Мебелна къща, най-високият се извисява на 16 етажа СНИМКИНов мегакомплекс никне в Тракия