Полицаят от Първо районно Ангел Николаев Гьондров, който вчера бе арестуван, е прекарал 27-ия си рожден ден в ареста. Младият мъж е роден на 27 юли. Патрулният полицай, брат му Недялко и Христо Кирков са задържани при операция на отдел Вътрешна сигурност. Срещу тримата са повдигнати обвинения за обсебване. 

Според прокуратурата в периода от декември 2015 г. до февруари 2016 г.  тримата са обсебили  два автомобила – „Фолксваген Туарег" и „Мерцедес SLK", собственост на бизнесмен от Пловдив. 

Тримата са били наблюдавани от отдел "Вътрешна сигурност" след подаден сигнал. 

27-годишният патрулен полицай Ангел Николаев Гьондров е зад решетките с обвинение за обсебване. Заедно с него е задържан и 30-годишният Христо Стоянов.

Двамата са били наблюдавани от отдел "Вътрешна сигурност" след подаден сигнал. 

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа и предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо тях. 

Колегите на Гьондров са изненадани от ареста, тъй като познават младия мъж като сериозен и отговорен служител. Според запознати най-вероятно той се е намесил в сделка на брат си, който се занимавал с внос на луксозни автомобили от Испания. 

"Може би някой тарикат бизнесмен си е поръчал лъскавите возила, а по някое време е спрял да плаща. След това те са го натиснали да връща колите и той е писнал", коментират познати на пловдивчаните. 

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив са извършени процесуално-следствени действия – четири претърсвания и изземвания, разрешени от съда, разпити на свидетели, изискани са документи, назначени експертизи и др. 

Още по темата четете ТУК!

TrafficNews.bg