Екосдружения продължават да жалят екологичните оценки на Гребната база и втория гребен канал, като за втори пореден път оценката бе обжалвана на по-висша инстанция. Преди месец РИОСВ и Община Пловдив спечели делото в Административния съд, заведено от сдружение "Граждански контрол-Защита на животните" .

Жалбата на екоактивистите дойде в последния възможен момент, като се очаква в следващите няколко месеца ВАС да се обяви по казуса.

Припомняме, че вече веднъж висшите магистрати гледаха делото за екологичната оценка за зоопарка, като делото бе върната на по-долната инстанция, която отново постанови в полза на властите.

Фирмата изпълнител на обекта - „Запрянови” са заявили готовност, че до 20 дни могат да приключат всички дейности и обекта да вземе Акт 16.

Надежда за пловдивския зоопарк! Еколози загубиха делото за зонатаАдминистративният съд отхвърли жалбата срещу екологичната оценка на пространството

Професионален екоактивист спря изграждането на най-големия парк в Пловдив ВИДЕОЕкологът и социолог Васил Къдринов е обжалвал решението за ОВОС за лесопарка край Гребната